woensdag 3 oktober 2012

Rozijntjesbrood

Dit brood verschilt in werkwijze niet veel van een 'normaal' wit brood. Er worden enkel wat meer suiker en rozijntjes toegevoegd. (ingrediënten: 500 g tarwebloem, 45 g suiker, 1 ei, 30 g gist, 210 g water, mespunt zout, 50 g boter, halve koffielepel verbeteraar, 150 g rozijnen)

Omdat de rozijnen niet al het vocht uit je deeg zouden trekken, dienen ze eerst gespoeld te worden in water, waarna deze goed gedroogd worden. Bakken op 200°C gedurende 30 - 35 minuten.

Tip: Om verbrande rozijnen te vermijden kan je een beetje deeg (zonder rozijnen) opzij houden. Wanneer je brood gevormd is, en het overschotje deeg is uitgerold, kan je het brood een manteltje geven. Niet omdat hij het dan lekker warm heeft in de oven - dat heeft hij ook zonder zijn winterfrakske -, wel om de rozijnen te beschermen.


Een kleine ronde vorm zorgt voor een champignonneke!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten