De meringue maakt het knapperig, de biscuit zacht, de slagroom zorgt voor een zoete toets, maar het meest gegeerde is de parfait die op de biscuit ligt, met stukjes chocolade erin gemengd. Voor de 'dronkaards' kan een scheutje Grand Manier worden toegevoegd en zie hier: het perfecte dessert!
een close-up: zelfs van heel dichtbij ziet het er zo smakelijk uit! |
Biscuit
- 3 eieren
- 90 g verwarmde suiker
- 90 g bloem
- 6 dooiers
- 90 g bloemsuiker
- 4 blaadjes gelatine
- 675 ml slagroom
- 150 g grof geraspte fondantchocolade
- 75 g meringue
- scheut Grand Manier
- 60 g meringue
- cacaopoeder
- 2 dl slagroom + 2 eetlepels suiker
- chocoladeschilfers
Biscuit
- Klop de eieren en de verwarmde suiker tot een ruban
- Spatel de bloem voorzichtig onder het mengsel
- Bak 20 -25 minuten op 175°C
- Laat afkoelen met een handdoek erover
- Snij in 2 schijven
- Plaats de onderste schijf in een vorm en trempeer deze met likeur
- Laat de gelatine weken in koud water
- Klop de dooiers met de poedersuiker tot een dik lint (ruban)
- Los de gelatine op een een beetje (100 ml) verwarmde room
- Voeg de opgeloste gelatine op aan de ruban en klop koud
- Klop de resterende room op tot yoghurtdikte en spatel deze onder de ruban
- Meng hieronder ook voorzichtig de geraspte chocolade en de verbrokkelde meringue
- Voeg naar smaak een scheut Grand Manier toe
- Giet de parfait in de vorm op de biscuitschijf en plaats daarboven de bovenste schijf
- Vries de taart in
- Ontvorm de taart
- Strijk de taart in met opgeklopte, gesuikerde slagroom en decoreer met chocoladeschilfers
- De bovenkant kan worden gedecoreerd met meringue en cacaopoeder, alsook met stukjes chocolade
Geen opmerkingen:
Een reactie posten