donderdag 25 oktober 2012

Parfait van bruine en witte chocolade

Een eenvoudig recept met een zeer lekker resultaat.
Ingrediënten:
Parfait van bruine chocolade
  • 125 g pure chocolade
  • 1 koffielepel boter
  • 1 ei
  • 2,5 dl volle room
  • 50 g suiker
Parfait van witte chocolade
  • 125 g witte chocolade
  • 1 koffielepel boter
  • 1 ei
  • 2,5 dl volle room
  • 50 g suiker
  • (goed gezien, hetzelfde!)
Werkwijze
  1. smelt zowel de witte chocolade als de bruine chocolade met boter (die kan je zelfs in de microgolfoven doen, op voorwaarde dat het op halve kracht gebeurt)
  2. breng de 2 eieren in een kom en klop tot een schuimige massa
  3. Breng de helft van de schuimig geklopte eieren bij de gesmolten witte chocolade, de andere helft toevoegen bij de bruine chocolade, deze twee mengsel goed mengen
  4. de room wordt stijfgeklopt met 100 g suiker
  5. de room wordt ook verdeeld in twee en gemengd onder de twee chocolade mengsels
  6. met een beetje olie wordt het recipiënt, waarin de parfait komt, een beetje ingevet
  7. giet eerste de bruine chocoladeparfait in de vorm, strijk glad, en breng vervolgens ook de witte chocoladeparfait erbovenop
  8. vries de parfait in gedurende (minimum) 24 uur
De parfait kan geserveerd worden met chocoladesaus of met Engelse room, maar puur natuur is hij even lekker!
Ook voor de presentatie, kan er gebruik gemaakt worden van chocoladeschilfers, stukjes fruit en dergelijk, daarin is vooral de creativiteit belangrijk.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten