Afgewerkt met raftisnow en cacaopoeder waarbij creativiteit vrij spel heeft |
laagjes - laagjes - laagjes |
Biscuit
- 250 g eiwit
- 50 g vanillesuiker
- 300 g verwarmde suiker
- 300 g amandelpoeder
- 40 g patisseriebloem
- 125 ml water
- 250 g suiker
- 1 vanillestokje
- 2 eieren en 1 dooier
- 250 g boter
- 50 g margarine
Biscuit
- Klop de eiwitten los samen met de vanillesuiker
- Zodra het eiwit wat stevigheid krijgt, de verwarmde suiker geleidelijk toevoegen en verder kloppen tot een stevig schuim
- Het amandelpoeder met de bloem vermengen en kort onder het eiwitmengsel spatelen (hoeft geen homogeen mengsel te zijn)
- Het beslag uitstrijken op een met bakpapier beklede bakplaat (1 cm dik)
- Afbakken op 180°C gedurende 18 à 20 minuten
- Laten afkoelen met een handdoek over het geheel om uitdrogen te vermijden
- Maak een suikersiroop (kook het water en laat de suiker hierin smelten samen met de opengesneden vanillestok)
- Klop de eieren en de dooier op met een staafmixer
- Wanneer de suiker een siroop is, kan het worden toegevoegd aan de eiermassa (gezeefd!)
- De suiker-ei-rmassa wordt nu koud geklopt ( met keukenrobot: op maximale stand)
- Maak de boter en margarine zacht, giet de suiker-ei-massa hierbij en klop dit tot een glad geheel
- Verdeel de biscuit in twee rechthoeken (20 x 30 cm)
- Verdeel de boterroom gelijkmatig over de bodem (de donkerste kant van de biscuit naar beneden)
- Plaats een tweede stuk (met donkere kant naar beneden) op de crème en druk lichtjes aan
- Strijk de bovenkant glad met een laagje boterroom
- Werk af met poedersuiker en cacaopoeder
Geen opmerkingen:
Een reactie posten