Een variant op een gewone biscuit - voor de liefhebbers.
De biscuit wordt getrempeerd met het sap/siroop van de peren, aangevuld met een flinke scheut Poire Williams. De vulling tussen de twee lagen biscuit bestaat uit (liters) slagroom en stukjes peer (op siroop). Hierna wordt de hele taart overgoten met ganache en bedekt met chocoladeschilfertjes waardoor je een zeer oogstrelende taart krijgt.
Lekker - lekker - lekker !
Voor 2 biscuits (24 cm doorsnede)
Biscuit
- 6 eieren
- 180 g suiker (verwarmen in de oven)
- 180 g bloem + mespunt bakpoeder
- 3 dl slagroom + 75 g suiker
- 6 halve peren uit blik (dit kan gerust ook ander fruit zijn)
- trempeersiroop: suikersiroop + scheut Poire Williams of het sap van de peren
- 225 g fondantchocolade
- 225 ml culinaire room
- chocoladeschilfers
- opgeklopte slagroom
- ...
Biscuit
- Klop de eieren half stijf, voeg de verwarmde suiker toe en blijf kloppen tot een stevig schuim (tot een ruban)
- Meng het bakpoeder onder de bloem, zeef dit boven het beslag en spatel het onder de massa
- Giet het deeg in een met bakpapier bakvorm
- Bak gedurende 20-25 minuten op 175°C
- Laat afkoelen met een handdoek over de biscuit
- Verdeel de biscuit in twee schijven met een getand mes
- Leg de onderste helft op een taartkartonnetje en trempeer beide delen met de siroop
- Klop de slagroom stijf met de suiker en bestrijk hiermee beide biscuithelften
- Verdeel op de onderste helft fijne schijfjes peer op de slagroom
- Beide biscuithelften worden op elkaar geplaatst en de buitenkant wordt volledig ingestreken met een super dun laagje slagroom
- Laat 15 minuten afkoelen in de diepvries
- Zet de taart op een taartroostertje
- Kook de room, giet deze over de chocolade en roer goed
- Laat een beetje afkoelen
- Giet de ganache op de gekoelde taart en strijk glad met een palletmes
- De zijkant kan worden afgewerkt met chocoladeschilfers
- Daarnaast kan ook gedecoreerd worden met een overschotje slagroom
- ...
Geen opmerkingen:
Een reactie posten