Bovendien bewaart de cake vrij lang omdat hij werd bedekt met een laagje abrikozen afdekgelei, dat maakt het plezier des te groter!
een halve bakplaat appelcake |
- 130 g boter
- 3 eieren
- 150 g griessuiker
- 10 g vanillesuiker
- 160 g bloem
- 5 g bakpoeder
- 2 kleine appelen
- eventueel kaneel
- afdekgelei
- Smelt de boter
- Klop de dooiers luchtig met de suiker luchtig
- Voeg de gesmolten boter toe
- Klop de eiwitten stijf en meng de bloem met het bakpoeder
- Voeg de helft van de bloem en de helft van het opgeklopte eiwit al spatelend toe
- Vervolgens de 2de helft en de rest van het eiwit onder het mengsel spatelen
- Stort het deeg uit op een bakplaat (of in cakevormpjes)
- Schik de in partjes gesneden appels dakpansgewijs in het deeg en bestrooi eventueel met kaneel
- Bij een ovenplaat wordt er gedurende 30 - 35 minuten gebakken op 175°C, bij kleine cakejes op 220°C gedurende 10 - 12 minuten
- Laat de cake afkoelen en bestrijk vervolgens met afdekgelei
Geen opmerkingen:
Een reactie posten