woensdag 28 november 2012

cake met ananas

Het bewijs dat een 'cake' niet altijd saai en droog moet zijn.

Voor de bodem werd gebruik gemaakt van zanddeeg. Daarna werd een laagje van ananasconfituur aangebracht en afgedekt met de zogenaamde 'cakedeeg'. Helemaal boven enkele ananasschijven en aanschouw een cake met sterallures:

Ingrediënten (voor 2 taarten van 22 cm doorsnede):
Zanddeeg
  • 125 g margarine
  • 125 g fijne suiker
  • 1 pakje vanillesuiker
  • 250 g bloem
  • 1 mespunt bakpoeder
  • 1 ei
Cakedeeg
  • 125 g boter/margarine
  • 250 g suiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 3 eieren
  • 1/4 flesje vanille-essence
  • 250 g patisseriebloem
  • 1 koffielepel bakpoeder
Afwerking
  • 1 eetlepel ananasconfituur
  • 7 schijven ananas (uit blik)
  • afdekgelei
Zo maakt u het:
Zanddeeg 
  • Boter en suiker mengen
  • Volledig ei eronder mengen
  • Voeg de bloem en het bakpoeder toe
  • Kneed alles zo kort mogelijk tot een samenhangend geheel 
  • Leg even in koelkast of diepvriezer om te koelen
  • Rol uit tot 3 mm dikte
  • Bekleed hiermee een beboterde en bebloemde bakvorm
  • Smeer op de zanddeeg de ananasconfituur uit
Cakedeeg
  • Voeg bij de malse boter de griessuiker en de vanillesuiker en klop tot een witte massa
  • Klop vervolgens één voor één de eieren onder deze massa
  • Voeg het vanille-essence toe
  • Meng de bloem met het bakpoeder, zeeg dit mengsel en voeg toe aan het beslag
  • Breng het beslag in een spuitzak met gladde spuitmond en spuit het beslag op de ananasconfituur
  • Laat de schijven ananas uitlekken op keukenpapier
  • Schik in het middel van het deeg een volle schijf ananas
  • Schik halve schijven op de rand van de taart
  • Bak op 180 °C gedurende 30 minuten
Afwerking met afdekgelei

Geen opmerkingen:

Een reactie posten