Voor ongeveer 40 van deze krokante koekjes heb je nodig:
- 125 g boter op kamertemperatuur
- 175 g suiker
- 9 g vanillesuiker (ofwel 1 zakje)
- 1 ei
- 125 g havermout
- 100 g zelfrijzende bloem
Dit was de moeilijkste stap van het recept!
Vervolgens 'zwier' je alles samen in deze volgorde: boter + suiker - ei - havermout + bloem.
Van het deeg vorm je kleinere worstjes (diameter 3 cm) die in de diepvries/koelkast worden gestoken (het doel hiervan is enkel het verharden/opstijven van het deeg).
Snij van deze gekoelde worstjes plakjes van ongeveer 1 cm (laat voldoende plaats tussen de koekjes op de bakplaat) en bak de koekjes op 180°C gedurende 10 à 15 minuten (een licht bruine kleur aan de onderkant van het koekje als referentie).
De koekjes zullen verharden door af te koelen, smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten