vrijdag 9 november 2012

Havermoutkoekjes

Voor ongeveer 40 van deze krokante koekjes heb je nodig:
  • 125 g boter op kamertemperatuur
  • 175 g suiker
  • 9 g vanillesuiker (ofwel 1 zakje)
  • 1 ei
  • 125 g havermout
  • 100 g zelfrijzende bloem
Dit was de moeilijkste stap van het recept!

Vervolgens 'zwier' je alles samen in deze volgorde: boter + suiker - ei - havermout + bloem.
Van het deeg vorm je kleinere worstjes (diameter 3 cm) die in de diepvries/koelkast worden gestoken (het doel hiervan is enkel het verharden/opstijven van het deeg).
Snij van deze gekoelde worstjes plakjes van ongeveer 1 cm  (laat voldoende plaats tussen de koekjes op de bakplaat) en bak de koekjes op 180°C gedurende 10 à 15 minuten (een licht bruine kleur aan de onderkant van het koekje als referentie).

De koekjes zullen verharden door af te koelen, smakelijk!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten