zondag 18 november 2012

Bavarois van passievruchten in een tulpje van oubliebeslag

Om het kort te houden, passie in een bloemetje!

De tulpjes zijn zeer eenvoudig te maken met de nodige huis-, tuin-, en (voornamelijk) keukentips.
Om acht van deze bloemetjes te maken heb je 100 g boter, 100 g poedersuiker, 2 (niet opgeklopte!) eiwitten en 130 g patisseriebloem nodig.

Alle ingrediënten worden samen gebracht en gemengd in deze volgorde: boter - bloemsuiker - eiwitten + bloem (met elektrische kloppers).

Knip uit een kartonnetje een mooie ronde vorm met een diameter van ongeveer 15 cm. Leg deze vorm op de achterkant van een beboterde bakplaat (er kunnen ofwel 2 ofwel 4 tulpjes per plaat worden gebakken). Breng een eetlepel deeg in de vorm en smeer dit uit met de achterkant van de lepel. Vervolgens het geheel gladstrijken met een paletmes (of deegkrabber). De koekjes worden afgebakken in een voorverwarmde oven van 200°C gedurende ongeveer 10 minuten. Dit is zeer afhankelijk van de oven, de koekjes zijn klaar wanneer er een lichtbruine kleur tevoorschijn komt. 

Nu is het enkel nog een kwestie van snelheid en tactiek...

Haal de vormpjes zo snel mogelijk uit de oven (1 voor 1!) door ze los te maken van de bakplaat en omgekeerd (met de blinkende kant naar beneden) over de onderkant van een glas te leggen. Vervolgens duw je met een velletje (of 2/3) keukenrol het koekje rond het glas.... 

Het koekje wordt hard en zie daar ... een mooi tulpje! 

(vergeet de andere koekjes in de oven niet!)

De presentatie kan natuurlijk stukken beter met stukjes fruit, blaadjes munt en slagroom (denk het er gewoon bij)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten