dinsdag 6 november 2012

Aardappelbrood

Heb je een restje van gekookte aardappelen en weet je niet wat gedaan met dit overschotje (+/- 180 g)? Ga opzoek naar 400 g tarwebloem, voeg daarbij 150 g roggebloem. Haal 10 g gist van onder het stof, zoek nog een restje zout (+/- 10 g) en tap 260 à 270 ml water af van de kraan.

Kneed al deze ingrediënten tot een deeg, laat deze rijzen (ongeveer 1 uur), sla deze deeg door en maak er een mooi broodje van. Om het geheel een artisanale look te geven, strooi je een mengeling van roggemeel en aardappelzetmeel over het gevormde broodje.

Laat het broodje narijzen gedurende 40 minuten en bak op 200-220°C voor 20 à 25 minuten.

Daar heb je het perfecte 'overschotjes-ontbijt' (Goeiemorgen!)



Geen opmerkingen:

Een reactie posten