zondag 25 januari 2015

frangipane met bosvruchten

Een gewone frangipane is lekker (zoet), door er bosvruchten (of een andere fruitsoort) aan toe te voegen, krijg je een wat zure toets, die goed combineert met de amandelvulling. Bij deze het best wel geslaagde probeersel van vandaag: frangipanetaart met bosvruchten.

Voor 1 taart (24 cm doorsnede):
  • 1 vel bladerdeeg
  • 300 g bosvruchten of frambozen of bessen of iets dergelijks (vers of diepvries)
  • 170 g suiker
  • 125 g amandelpoeder
  • 150 g boter
  • 3 eieren
  • 50 g zelfrijzende bloem
Ga als volgt te werk:
  • verwarm de oven voor op 200°C, bekleed de bakvorm met het vel bladerdeeg, leg hier bovenop opnieuw een bakpapier en vul de vorm met bakbonen (of iets dergelijks)
  • bak de bladerdeeg 10 minuten voor 
  • maak ondertussen het beslag
  • klop de boter met de suiker luchtig en voeg hier één voor één de eieren bij
  • voeg het amandelpoeder en de bloem toe aan het mengsel en klop dit tot een homogeen deeg
  • verlaag de temperatuur van de oven naar 180°C wanneer de bladerdeeg reeds 10 minuten heeft voorgebakken
  • verspreid het amandelbeslag evenredig over de reeds voorgebakken bladerdeeg
  • verdeel nu ook het fruit over de taart (indien je diepgevroren fruit gebruikt, zorg dan dat dit voldoende ontdooid is, zodat er niet teveel vochtverlies tijdens het bakken optreedt)
  • bak de taart 40 minuten op 180°C, tot zowel de bladerdeeg als het amandelbeslag goudbruin kleuren
  • laat voldoende afkoelen alvorens aan te snijden
 Het is eens iets anders!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten