Voor 1 quiche (24 cm doorsnede):
- 1 vel bladerdeeg
- 1 paprika
- 1 courgette
- 1 grote wortel
- 2 tomaten
- 1 ajuin
- al dan niet verse tijm en rozemarijn + peper en zout
- 3 eieren
- 2,5 dl room
- eventueel geraspte kaas
- paneermeel
- snij alle groenten in kleine blokjes en stoof deze op een matig vuurtje. Kruid tijdens de bereiding dit geheel bij met de aangegeven kruiden (of naar eigen smaak en goesting)
- laat het geheel goed afkoelen alvorens te gebruiken in de quichebereiding! (dit voorkomt een te grote hoeveelheid vocht aanwezig in de quiche)
- bekleed een bakvorm met de bladerdeeg en prik hierin enkele gaatjes met een vork
- bedek de bodem met een laagje paneermeel (neemt het overtollige vocht op) en spreid hierover het groentenmengsel
- klop de eieren met de room schuimig en giet dit over de groeten
- bak de quiche gedurende 30 minuten op 180°C op het laagste niveau in de oven
Geen opmerkingen:
Een reactie posten