vrijdag 23 januari 2015

Mediterraanse quiche

Wanneer je 's avonds geen zin hebt in boterhammen (zoals hier al eens durft voor te vallen), kan je altijd snel een quiche maken. Deze is Mediterraans getint.

Voor 1 quiche (24 cm doorsnede):
  • 1 vel bladerdeeg
  • 1 paprika
  • 1 courgette
  • 1 grote wortel
  • 2 tomaten
  • 1 ajuin
  • al dan niet verse tijm en rozemarijn + peper en zout
  • 3 eieren
  • 2,5 dl room
  • eventueel geraspte kaas
  • paneermeel
Bereiding:
  • snij alle groenten in kleine blokjes en stoof deze op een matig vuurtje. Kruid tijdens de bereiding dit geheel bij met de aangegeven kruiden (of naar eigen smaak en goesting)
  • laat het geheel goed afkoelen alvorens te gebruiken in de quichebereiding! (dit voorkomt een te grote hoeveelheid vocht aanwezig in de quiche)
  • bekleed een bakvorm met de bladerdeeg en prik hierin enkele gaatjes met een vork
  • bedek de bodem met een laagje paneermeel (neemt het overtollige vocht op) en spreid hierover het groentenmengsel
  • klop de eieren met de room schuimig en giet dit over de groeten
  • bak de quiche gedurende 30 minuten op 180°C op het laagste niveau in de oven

Geen opmerkingen:

Een reactie posten