zondag 4 januari 2015

biscotti met veenbessen en pijnboompitten

Deze krokante Italiaanse koekjes hebben een zeer verfijnde smaak door de combinatie tussen zoet en hartig.

Voor 15 stuks:
  • 85 g rietsuiker
  • 1 groot ei
  • 160 g bloem
  • 1/2 koffielepel bakpoeder
  • 55 g gedroogde veenbessen 
  • 55 g geroosterde pijnboompitten
Werkwijze:
  • klop het ei samen met de suiker tot een ruban (lintbeslag)
  • spatel hier de bloem en het bakpoeder onder
  • voeg ook de veenbessen en pijnboompitten toe en meng tot een glad deeg
  • breng het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat en zorg dat deze de vorm heeft van een rol (eventueel door het deeg te rollen op een oppervlak met bloem bestoven)
  • bak deze deegrol gedurende 20-25 minuten goudbruin bij 180°C
  • laat de rol 3-4 minuten afkoelen op een rooster
  • snij plakjes van 1,5 cm dikte en leg deze opnieuw op de bakplaat (de gesneden kant naar boven toe)
  • bak de koekjes nogmaals bij 180°C gedurende 10 minuten tot ze goudbruin kleuren en laat opnieuw afkoelen op een rooster
  • deze koekjes kunnen luchtdicht verpakt tot 2-3 weken houdbaar zijn
Smakelijk! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten