zaterdag 27 december 2014

worteltaart met noten

Een worteltaartje op basis van noten maar ook gluten- en lactosevrij. Het is eens iets anders.

Ingrediënten voor 4 individuele taartjes of 1 grote taart (20 cm doorsnede):
  • 1 groot ei
  • 75 ml olie (neutrale olie: zonnebloemolie, ...)
  • 100 g geraspte wortel (2 kleine wortels)
  • 38 g agavesiroop
  • 125 g amandelpoeder
  • 35 g fijngehakte walnoten
  • 50 g geroosterde pijnboompitten
  • snuifje nootmuskaat
  • lactosevrije slagroom + agavesiroop
Bereiding:
  • meng de olie samen met de siroop, voeg hierbij het ei en klop het geheel goed
  • voeg hierbij het amandelpoeder en de fijngehakte walnoten, alsook het snuifje nootmuskaat
  • meng de geraspte wortelen onder het geheel
  • beboter (lactosevrije boter) de bakvorm(en) waarna ze dienen te worden bestrooid met amandelpoeder
  • stort hierin het beslag
  • rooster de pijnboompitten, hak ze grof en verdeel deze over het beslag
  • bak de taart(jes) gedurende 30 minuten bij 175°C en laat hierna volledig afkoelen
  • klop de stevig slagroom op, voeg pas hierna de gewenste hoeveelheid (naar smaak) agavesiroop toe en spatel dit onder de slagroom
  • verdeel de slagroom over de taart(jes) en werk af met bijvoorbeeld een halve walnoot
 Zoet, kruidig, knapperig. Meer moet dat niet zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten