Wanneer je een bepaald dieet dient te volgen, zijn de feestdagen misschien minder aangenaam met al dat 'verboden' eten. Maar ik vind dat iedereen recht heeft op een lekker dessert. Vandaar deze taart!
Ingrediënten voor 1 taart (20 cm doorsnede):
- 120 g quinoa
- 260 g suikervrije en lactosevrije chocolade (bijvoorbeeld fondant chocolade op basis van stevia)
- 200 g lactosevrije boter (dit is dus een plantaardige margarine)
- 40 g cacaopoeder
- 113 g agavesiroop
- 6 eieren
- 1 afgestreken koffielepel kardemom (ik had dit niet in huis dus werd het een mengeling van 1 deel kaneel, 1 deel nootmuskaat, 1 deel kruidnagel en een mespunt gemberpoeder)
- kokospoeder om af te werken
Zo gaat u te werk:
- kook de quinoa 5 minuten in een overmaat aan water en laat hierna nog 10 minuten rusten in het warme water (van het vuur). Giet het geheel doorheen een zeef en laat uitlekken.
- laat de boter samen met de chocolade op een laag vuurtje smelten
- voeg de kruiden toe aan het chocolademengsel en laat afkoelen
- klop de eierdooiers los met de agavesiroop
- voeg hierbij het cacaopoeder, de quinoa en de afgekoelde chocolade
- klop de eiwitten stevig op en spatel deze onder het chocolademengsel
- Vet de bakvorm in met de lactosevrije boter en bestrooi met cacaopoeder
- Stort hierin het taartmengsel en plaats deze bakvorm in een diepere ovenschaal
- Vul deze ovenschaal met heet water tot halverwege de bakvorm (au bain marie)
- Bak de taart 1 uur op 170°C
- Laat de taart volledig afkoelen alvorens aan te snijden (dit omdat de taart eigenlijk een gebakken mousse is, wanneer je deze warm zou aansnijden, zal deze nog meer inzakken)
- Werk eventueel af met wat kokospoeder
Geen opmerkingen:
Een reactie posten