Voor 20 koekjes:
- 225 g boter
- 120 g donker bruine suiker
- 20 g kristalsuiker
- 1 eierdooier
- 225 g bloem
- snuifje zout
- 60 g fijngehakte walnoten
- 250 fijngehakte gedroogde vijgen
- 100 ml water
- 6 eetlepels vers gezette muntthee
- eventueel fijngehakte verse munt
- roer de boter glad samen met de donkere suiker en de eierdooier
- voeg hierbij de bloem, het zout en de fijngehakte walnoten
- kneed dit tot een homogeen deeg
- wikkel de deegbol in huishoudfolie en laat opstijven in de koelkast of diepvries gedurende 60 of 30 minuten
- breng het water samen met de kristalsuiker, de muntthee, de vijgen en eventueel fijngehakte munt (1 koffielepel) al roerend aan de kook
- laat het geheel nog een vijftal minuten sudderen op een laag vuurtje tot een soort compote bekomen wordt
- rol het deeg uit tot een lap van 30 x 30 cm
- smeer de vijgenvulling gelijkmatig uit op het deeg en rol deze lap deeg op
- laat opnieuw afkoelen in de koelkast of diepvries
- snij plakjes van de deegrol
- bak de koekjes gedurende 15 minuten op 190°C
- laat afkoelen, de koekjes worden harder door af te koelen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten