zondag 21 december 2014

Amandelkoekjes met amaretto

Deze koekjes zijn behoorlijk droog (ze lijken op zandkoekjes), maar vooral de bijsmaak en de nasmaak zorgen dat je er nog wilt (tenzij je geen amaretto lust, dat zou jammer zijn!).

voor een 30 tal koekjes:
  • 2 eieren
  • 200 g boter
  • 100 g vloeibare honing
  • 500 g zelfrijzende bloem
  • 50 g geroosterde amandelschilfers
  • amaretto
  • bloemsuiker 
Bereiding:
  • meng de boter met de eierdooiers en de honing
  • voeg hierbij de bloem en de geroosterde amandelschilfers
  • voeg tenslotte de eiwitten (ongeklopt) toe
  • kneed alles tot een homogeen deeg en laat deze even afkoelen in de koelkast
  • rol bolletjes van het deeg, leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat en duw ze een beetje plat
  • bak de koekjes gedurende 15 minuten bij 180°C
  • besprenkel de koekjes met (voldoende) amaretto wanneer ze net uit de oven komen
  • laat afkoelen en werk af met wat bloemsuiker
 Ook heel lekker bij de koffie!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten