Kleine zoete broodjes met een ietwat aparte smaak, dat is ongeveer de essentie.
voor 12 stuks:
- saffraanpoeder of draadjes
- 3 eetlepels kokend water
- 55 g gesmolten boter
- snuifje zout
- 250 g bloem
- 15 g kristalsuiker
- 6 g gedroogde gist
- 2 eieren
- 30 g fondant chocolade in 12 stukjes
- melk
- laat het saffraan weken in de 3 eetlepels kokend water, tot het geheel is afgekoeld
- meng de bloem, het zout, de suiker, de gist, de boter, de eieren en het geweekte saffraan (inclusief water) bij elkaar en kneed tot een homogeen deeg
- laat het deeg 60 minuten rijzen
- sla het deeg door, neem hiervan 2/3 en verdeel dit in 12 stukken
- bekleed met deze stukjes deeg de bodempjes van een beboterde en bebloemde muffin bakvorm
- druk in elke lapje deeg een stukje chocolade
- verdeel de resterende hoeveelheid deeg (1/3 van het geheel) opnieuw in 12 stukken
- maak hiervan zogenaamde dekseltjes die over het stuk chocolade worden gelegd om het geheel af te sluiten, druk goed aan
- laat de brioches opnieuw 40 minuten rijzen
- bak ze vervolgens in een oven van 200°C gedurende 12 minuten tot ze goudbruin zijn
Geen opmerkingen:
Een reactie posten