zondag 14 december 2014

chocoladebrioches met saffraan



Kleine zoete broodjes met een ietwat aparte smaak, dat is ongeveer de essentie.

voor 12 stuks:
  • saffraanpoeder of draadjes
  • 3 eetlepels kokend water
  • 55 g gesmolten boter
  • snuifje zout
  • 250 g bloem
  • 15 g kristalsuiker
  • 6 g gedroogde gist
  • 2 eieren
  • 30 g fondant chocolade in 12 stukjes
  • melk
ga als volgt te werk:
  • laat het saffraan weken in de 3 eetlepels kokend water, tot het geheel is afgekoeld
  • meng de bloem, het zout, de suiker, de gist, de boter, de eieren en het geweekte saffraan (inclusief water) bij elkaar en kneed tot een homogeen deeg
  • laat het deeg 60 minuten rijzen
  • sla het deeg door, neem hiervan 2/3 en verdeel dit in 12 stukken
  • bekleed met deze stukjes deeg de bodempjes van een beboterde en bebloemde muffin bakvorm
  • druk in elke lapje deeg een stukje chocolade
  • verdeel de resterende hoeveelheid deeg (1/3 van het geheel) opnieuw in 12 stukken
  • maak hiervan zogenaamde dekseltjes die over het stuk chocolade worden gelegd om het geheel af te sluiten, druk goed aan
  • laat de brioches opnieuw 40 minuten rijzen
  • bak ze vervolgens in een oven van 200°C gedurende 12 minuten tot ze goudbruin zijn
Het is eens iets anders dan de doordeweekse boterham. Door de saffraan hebben ze een kruidige toets, dat in combinatie met het chocolade hart maakt het behoorlijk speciaal.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten