zondag 11 januari 2015

chocoladebiscotti met amaretto

Van dit koekje bestaan er verschillende variaties. Het enige wat gelijk blijft is de bereidingswijze. Het koekjes deeg wordt een eerste maal in z'n geheel gebakken en afgekoeld, waarna deze in stukjes wordt gesneden en nogmaals voor een korte tijd in de oven vertoeven, om te drogen.

Voor 15 stuks:
  • 2 eieren
  • 130 g bloem
  • 80 g suiker
  • 30 g amandelpoeder
  • 30 g gehakte amandelen
  • 60 g cacaopoeder
  • 30 g amaretto
  • 1/2 koffielepel bakpoeder
  • snuifje zout
Werkwijze:
  • klop de eieren met de suiker tot een ruban
  • spatel hieronder het mengsel van alle droge ingrediënten (bloem, bakpoeder, zout, cacaopoeder en amandelpoeder)
  • voeg aan dit mengsel de fijngehakte noten alsook de amaretto
  • het beslag dient behoorlijk nat en plakkerig te zijn
  • stort dit beslag uit op een met bakpapier beklede bakplaat en vorm hiermee een soort rol van deeg (cilindervormig)
  • bak deze deegrol 25 minuten bij 180°C en laat afkoelen (tot handelbare temperatuur)
  • snij plakjes van de ondertussen gebakken rol en bak deze koekjes nogmaals gedurende 10 minuten bij 180°C (hun gesneden kant naar boven gericht)
  • laat opnieuw afkoelen alvorens aan te vallen...
 Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten