Voor 15 stuks:
- 2 eieren
- 130 g bloem
- 80 g suiker
- 30 g amandelpoeder
- 30 g gehakte amandelen
- 60 g cacaopoeder
- 30 g amaretto
- 1/2 koffielepel bakpoeder
- snuifje zout
- klop de eieren met de suiker tot een ruban
- spatel hieronder het mengsel van alle droge ingrediënten (bloem, bakpoeder, zout, cacaopoeder en amandelpoeder)
- voeg aan dit mengsel de fijngehakte noten alsook de amaretto
- het beslag dient behoorlijk nat en plakkerig te zijn
- stort dit beslag uit op een met bakpapier beklede bakplaat en vorm hiermee een soort rol van deeg (cilindervormig)
- bak deze deegrol 25 minuten bij 180°C en laat afkoelen (tot handelbare temperatuur)
- snij plakjes van de ondertussen gebakken rol en bak deze koekjes nogmaals gedurende 10 minuten bij 180°C (hun gesneden kant naar boven gericht)
- laat opnieuw afkoelen alvorens aan te vallen...
Geen opmerkingen:
Een reactie posten