zaterdag 24 januari 2015

suikervrije appelcrumble

Een appelcrumble maken, is op zich niet zo moeilijk. Een suikervrije ook niet, alleen vergt dat iets meer denkwerk. Het is te zeggen, zonder kristalsuiker, want dadelsiroop bevat natuurlijk ook suikers. Het is wel een dessertje voor de doorzetters, aangezien hier werd verklaard, dat hoe langer je ervan eet, hoe beter het wordt.

Voor 6 (kleine) porties:
  • 1 grote appel 
  • 50 g havermout
  • 50 g amandelpoeder
  • 50 g bloem
  • 50 g dadelsiroop (agavesiroop is ook mogelijk)
  • 100 g margarine
  • kaneel (en andere kruiden naar smaak)
  • amandelschilfers
Bereiding:
  • snij de appel in blokjes en verdeel deze over 6 vuurvaste potjes
  • meng alle droge ingrediënten (havermout, amandelpoeder en bloem) en voeg hierbij ook de kruiden, bijvoorbeeld een halve koffielepel kaneel, nootmuskaat, kardemom, ...
  • kneed hieronder de margarine (met de handen is dit het plezantste!) tot een samenhangend deeg
  • voeg hierbij nu 50 g dadelsiroop (nu raad ik een lepel aan, aangezien dit iets te kleverig wordt)
  • verdeel het crumbledeeg over de verschillende porties (het heeft wat weg van rauw gehakt)
  • werk de potjes af met wat amandelschilfers
  • bak de crumble 20 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C tot deze goudbruin kleuren en de appels gaar zijn
Tip: voor het beste smaakresultaat combineer je best een beetje appel met de crumble (enkel en alleen maar uit eigen ervaring)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten