Voor 1 taart (20 cm doorsnede):
- 200 g speculaas
- 70 g boter op kamertemperatuur
- 200 g verse kaas (ik gebruikte philadelphia kaas light)
- 20 g vanillesuiker
- 1 citroen
- 1 dl water
- 150 g suiker
- 2 dl room
- 10 g gelatine
- verkruimel de speculaas en vermeng met de boter tot een samenhangend geheel
- bekleed een bakvorm (een springvorm is het handigste) met aluminiumfolie
- breng hierin de speculaas en druk stevig aan, dit vormt de bodem voor de taart
- laat de gelatineblaadjes weken in koud water
- verwarm de suiker met het water tot een suikersiroop, wanneer deze klaar is, wordt de uitgelekte gelatine toegevoegd, roer voldoende
- laat de massa afkoelen
- klop de kaas los met het sap van de citroen en de vanillesuiker
- voeg hierbij de afgekoelde suikersiroop en meng het geheel glad
- klop de room op en spatel deze onder het kaasmengsel
- stort het geheel op de speculaasbodem en laat de taart minstens 24 uur opstijven in de koelkast (best afgedekt, zodat de taart geen andere aroma's opneemt)
- ontvorm de taart en versier met bijvoorbeeld verkruimelde speculaas
Geen opmerkingen:
Een reactie posten