zondag 1 februari 2015

koude kaastaart met speculaas

Sommige personen kan je al plezieren met nog maar het woord kaastaart uit te spreken. Als je deze dan ook nog eens maakt, is het groot feest. Vandaar volgend feestje:

Voor 1 taart (20 cm doorsnede):
  • 200 g speculaas
  • 70 g boter op kamertemperatuur
  • 200 g verse kaas (ik gebruikte philadelphia kaas light)
  • 20 g vanillesuiker
  • 1 citroen
  • 1 dl water
  • 150 g suiker
  • 2 dl room
  • 10 g gelatine
Werkwijze:
  • verkruimel de speculaas en vermeng met de boter tot een samenhangend geheel
  • bekleed een bakvorm (een springvorm is het handigste) met aluminiumfolie
  • breng hierin de speculaas en druk stevig aan, dit vormt de bodem voor de taart
  • laat de gelatineblaadjes weken in koud water
  • verwarm de suiker met het water tot een suikersiroop, wanneer deze klaar is, wordt de uitgelekte gelatine toegevoegd, roer voldoende
  • laat de massa afkoelen
  • klop de kaas los met het sap van de citroen en de vanillesuiker
  • voeg hierbij de afgekoelde suikersiroop en meng het geheel glad
  • klop de room op en spatel deze onder het kaasmengsel
  • stort het geheel op de speculaasbodem en laat de taart minstens 24 uur opstijven in de koelkast (best afgedekt, zodat de taart geen andere aroma's opneemt)
  • ontvorm de taart en versier met bijvoorbeeld verkruimelde speculaas
Hier heeft het alleszins gesmaakt!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten