voor een 12-tal stuks:
- 400 g bloem
- 160 g melk
- 40 g suiker
- 8 g zout
- 2 eieren
- 80 g boter
- 40 g verse gist (20 g instant gist)
- 100 g bakvaste chocolade
- maak een gistdeeg van alle ingrediënten (eerst gist met bloem, boter, melk en eieren mengen, dan zout en suiker toevoegen, alles kneden tot een homogeen deeg)
- laat gedurende een 40tal minuten voorrijzen
- sla het deeg door
- verdeel het deel in 1/3 en 2/3, het 1/3 deel wordt even niet gebruikt
- verdeel over het 2/3 deel de bakvaste chocolade door middel van de versteektechniek (alle chocolade bovenaan het deeg induwen, dit in twee snijden en de delen op elkaar leggen, dit een aantal keer herhalen tot de chocolade evenredig is verdeeld over het deeg)
- weeg stukjes deeg af van 50 g en bol op
- verdeel het 1/3 deel deeg (zonder chocolade) in evenveel stukjes als deegbolletjes (ongeveer 15 g per stukje)
- rol deze stukjes deeg uit tot lapjes en bekleed hiermee de deegbolletjes (zodat ze een jasje krijgen om de chocolade te beschermen)
- laat de deegbolletjes nogmaals rijzen gedurende 30 minuten
- doreer de broodjes met losgeklopt ei
- bak de broodjes 20 minuten bij 190°C
Geen opmerkingen:
Een reactie posten