zondag 8 februari 2015

Trio van mascarpone, speculaas en mango

Wanneer je maar tien minuten tijd zou hebben om een lekker dessert te maken, dan is dit een aanrader. Er is geen werk aan en toch zal het met smaak worden opgegeten.

voor 10 (kleine) porties:
  • 250 g mascarpone
  • 50 g rietsuiker
  • 1 dl slagroom
  • 100 g speculaas
  • 1/2 vanillestokje
  • 1 rijpe mango
  • granaatappel
  • citroensap
bereiding:
  • schil de mango en snij het vruchtvlees in kleine blokjes
  • sprenkel een beetje citroensap over deze blokjes
  • klop de slagroom lobbig met de rietsuiker
  • roer de mascarpone glad en voeg hierbij het merg van de vanillestok
  • spatel de room onder de mascarpone tot een homogeen mengsel
  • verkruimel de speculaas met een blender of vijzel en breng een laagje aan op de bodem van elk recipiënt
  • schep hierop een goede lepel mascarponemengsel, gevolgd door voldoende blokjes mango
  • eventueel kan nog wat granaatappel dienen ter decoratie
A sweet little pleasure! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten