zondag 14 april 2013

Chocoladetulband

Een doodgewone chocoladecake kan ook bijzonder smaken. Vandaar dit eenvoudig receptje voor één tulbandcake.

Ingrediënten:


- 300 g fondant chocolade
- 300 g suiker
- 200 g boter
- 6 (afgestreken) eetlepels bloem
- 6 eieren


Werkwijze:
  •  Smelt de chocolade met de boter (in de microgolfoven of au bain marie)
  • Splits de eieren: het eigeel wordt toegevoegd bij het chocolademengsel, het eiwit wordt opgeklopt.
  • Voeg bij het chocolademengsel de suiker en de bloem en meng goed. 
  • Het opgeklopte eiwit wordt voorzichtig onder het mengsel gespateld.
  • Beboter en bebloem een cakevorm en stort hierin het deeg. 
  • Bak vervolgens in een voorverwarmde oven van 175°C gedurende 30-40 minuten.
  • Bij deze cake mag het deeg nog een beetje aan het satéstokje kleven bij 'de controle van gaarheid', dan heeft de cake een smeuïge binnenkant en smaakt hij des te beter.
Voor het nemen van de foto, kon ik me niet inhouden om al een stukje te proeven...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten