Ingrediënten
Biscuit (per ei: 30 g suiker en 30 g patisseriebloem)
- 5 eieren
- 150 g suiker
- 150 g patisseriebloem
Zwitserse room
- 250 ml melk
- 25 g vanillebloem
- 50 suiker
- 1 ei
- 1 dl slagroom + 1 eetlepel suiker
- een scheutje Kirsch
- 350 g diepvriesframbozen
- 75 g suiker
- 100 g diepvriesframbozen
- 1 koffielepel citoensap
- 1 eetlepel frambozenlikeur
- 200 g suiker
- 75 ml water
- 140 ml eiwit (ongeveer van 5 eieren)
Biscuit
- Bekleed de bodem van de bakvorm met bakpapier, de randen worden beboterd en bebloemd. Verwarm de oven voor op 175°C.
- Klop de eieren op met verwarmde suiker tot een ruban. Hierna wordt de bloem er onder gespateld.
Zwitserse room
- Breng 2 dl melk aan de kook en meng daarnaast 0,5 dl melk met de vanillebloem in een apart recipiënt, hierbij worden ook het ei en de suiker toegevoegd.
- Voeg de kokende melk bij het eiermengsel en roer goed.
- Giet deze massa terug in de pan en laat doorkoken.
- Laat de banketbakkersroom afkoelen.
- Klop 1 dl slagroom op met de suiker (tot yoghurtdikte)
- Meng de slagroom onder de losgeklopte en afgekoelde room. Voeg hierna een scheutje Kirsch toe.
- Warm de suiker en de diepvriesframbozen goed op (rond het kookpunt).
- Voeg het citroensap en de frambozenlikeur toe.
- Zeef de coulis indien gewenst.
- Maak een suikersiroop, door het water en de suiker op te warmen tot 120°C.
- Klop de eiwitten schuimig.
- Giet geleidelijk de suikersiroop bij de eiwitten en klop deze eiwitten verder op, tot zolang de massa koud wordt en voldoende stevig is.
- Snijdt de biscuit doormidden (het best met een zaagmes).
- Een taartkartonnetje op de bodem is een handigheid (let op: de bovenkant in de oven, wordt de onderkant van de biscuit).
- Trempeer het onderste biscuitlaagje met frambozencoulis.
- Smeer een laag Zwitserse room op deze bisuitlaag en verdeel er daarna de 350 g diepvriesframbozen op.
- Trempeer de bovenste biscuitlaag en leg deze op de frambozen (ziezo, de basis is klaar)
- Hier kan de taart eventueel even gekoeld worden.
- Maskeer de taart met Italiaans schuim en vlam daarna af met een gasbrander.
- Versier de taart met enkele (verse) frambozen, wat kiwi of lampionvruchten.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten