zaterdag 1 november 2014

Rolcake met koffie en walnoten

Omdat een rolcake nu eenmaal speciaal is en leuker oogt dan een gewone cake en omdat deze nog ontbrak in mijn collectie desserts, heb ik vandaag daar verandering in gebracht... 
Met wat fantasie is het Superman z'n cake
 Eén rolcake waar ongeveer zes personen van kunnen eten:
  • 3 eieren + 1 eiwit
  • 115 g rietsuiker
  • 1 koffielepel oploskoffie + scheutje water
  • 75 g bloem
  • 30 g fijngehakte walnoten
  • 200 ml slagroom
  • 40 g poedersuiker
  • koffielikeur of oploskoffie + scheutje water
  • 30 g grof gehakte walnoten
Aan de slag:
  • Klop de eieren, het eiwit en verwarmde suiker (even in de oven plaatsen) samen tot een ruban (bleek mengsel dat dik genoeg is om een lint te vormen)
  • Spatel hieronder het koffie-extract, de fijngehakte walnoten en de gezeefde bloem
  • Breng het beslag in een met bakpapier beklede bakvorm en verdeel gelijkmatig
  • Bak de cake gedurende 12-15 minuten op 200°C, tot een goudbruine kleur
  • Laat de cake afkoelen met een handdoek erover, zodat de cake niet teveel uitdroogt
  • Klop de slagroom op samen met de poedersuiker en een scheutje koffielikeur/-extract
  • Verdeel de slagroom gelijkmatig over de cake
  • Strooi de grof gehakte walnoten willekeurig over de slagroom
  •  Rol de cake op te beginnen aan de korte kant
Wacht nu vooral niet te lang om te proeven, hij is te lekker om gewoon te laten staan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten