dinsdag 11 november 2014

zelfgemaakte pizza's

Niets beter dan pizza's die zelfgemaakt en gebakken zijn! Dit eenvoudig recept geeft je de beste pizza's die je ooit gegeten hebt, dunne krokante bodem en belegd met wat je het liefste hebt.

Voor 2 pizzabodems:
  • 300 g bloem
  • 200 ml water
  • 1 theelepel zout
  • 10 g verse of 3 g gedroogde gist
  • 2 eetlepels olijfolie
  • tomatenpuree
Waag je even een echte Italiaan:
  • alle ingrediënten (behalve de tomatenpuree) onder elkaar mengen en kneden tot een elastisch en niet te plakkerig deeg (een keukenrobot is hierbij ook heel handig!)
  • het deeg 20 minuten laten rijzen met een handdoek en een plastiek zak over het geheel
  • het deeg in twee verdelen en uitrollen tot ongeveer 5 mm dik
  • de lap deeg op een beboterde en bebloemde bakplaat leggen (indien mogelijk een pizzabakvorm gebruiken, dit is een ronde plaat met gaten in), de kantjes mogen gerust iets dikker zijn (= lekkerder korstje)
  • in het deeg prikken met een vork
  • het deeg rijkelijk bestrijken met tomatenpuree, gebruik hiervoor een borsteltje
  • bak de pizzadegen eerst blind gedurende 10 minuten bij een temperatuur van 200°C
  • garneer nu de pizza met de gewenste ingrediënten en kruiden, enkele voorbeelden
    • ansjovis, feta, geraspte kaas, Mediterrane kruiden
    • champignons met ajuin (op voorhand gestoofd en goed gekruid) en geraspte kaas
    • hesp, ananas, paprikablokjes, Mediterrane kruiden en geraspte kaas
    • champignons, hesp, geraspte kaas en Mediterrane kruiden
    • en nog duizend en één andere mogelijke combinaties naar eigen goesting
  • bak de pizza vervolgens nog eens 10-15 minuten bij 200°C
Hiermee maak je indruk op iedereen die al eens graag een pizza lust!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten