Voor 2 pizzabodems:
- 300 g bloem
- 200 ml water
- 1 theelepel zout
- 10 g verse of 3 g gedroogde gist
- 2 eetlepels olijfolie
- tomatenpuree
- alle ingrediënten (behalve de tomatenpuree) onder elkaar mengen en kneden tot een elastisch en niet te plakkerig deeg (een keukenrobot is hierbij ook heel handig!)
- het deeg 20 minuten laten rijzen met een handdoek en een plastiek zak over het geheel
- het deeg in twee verdelen en uitrollen tot ongeveer 5 mm dik
- de lap deeg op een beboterde en bebloemde bakplaat leggen (indien mogelijk een pizzabakvorm gebruiken, dit is een ronde plaat met gaten in), de kantjes mogen gerust iets dikker zijn (= lekkerder korstje)
- in het deeg prikken met een vork
- het deeg rijkelijk bestrijken met tomatenpuree, gebruik hiervoor een borsteltje
- bak de pizzadegen eerst blind gedurende 10 minuten bij een temperatuur van 200°C
- garneer nu de pizza met de gewenste ingrediënten en kruiden, enkele voorbeelden
- ansjovis, feta, geraspte kaas, Mediterrane kruiden
- champignons met ajuin (op voorhand gestoofd en goed gekruid) en geraspte kaas
- hesp, ananas, paprikablokjes, Mediterrane kruiden en geraspte kaas
- champignons, hesp, geraspte kaas en Mediterrane kruiden
- en nog duizend en één andere mogelijke combinaties naar eigen goesting
- bak de pizza vervolgens nog eens 10-15 minuten bij 200°C
Geen opmerkingen:
Een reactie posten