zondag 26 oktober 2014

herfsttaartjes

Kleine taartjes met veenbessen en walnoten om de herfst te verwelkomen.  

Mini porties voor maxi geneugten.
 Voor 12 taartjes:
  • 1 vel bladerdeeg
  • 200 g veenbessen (ik heb veenbessen op sap gebruikt, maar gedroogde zullen ook lukken)
  • 150 g grof gehakte walnoten
  • 50 g suiker
  • 100 ml room
  • 1 ei
Zo creëer je een herfstgevoel:
  • steek 12 rondjes uit het bladerdeeg (ongeveer 8 cm diameter) en leg deze in een muffinvorm die bedekt is met iets grotere rondjes bakpapier
  • prik enkele gaatjes in de bodem van het bladerdeeglapje
  • verhit de room samen met de suiker en laat dit geheel al roerend een beetje karameliseren
  • laat het geheel even afkoelen en meng hier dan de noten onder
  • kluts het ei een beetje los en voeg dit bij de massa, alsook de veenbessen*
  • verdeel dit mengsel over de verscheidene bladerdeeglapjes
  • bak de taartjes gedurende 20 minuten op 200°C
*deze veenbessen dienen uitgelekt te zijn indien ze op sap werden gezet, als ze gedroogd zijn dienen ze eerst wat geweekt te hebben in water , vervolgens gedroogd en in tweeën gesneden te zijn

Geen opmerkingen:

Een reactie posten