Voor een taart van 22 cm doorsnede:
deeg
- 125 g petit-beurre koekjes
- 125 g amandelen
- 125 g boter
- 250 g ricotta
- 250 g platte kaas
- 2 dl zure room
- 3 eieren
- 100 g suiker
- 15 g maïszetmeel
- 40 g vanillesuiker
- 1 limoen
- 300 g bosvruchten (zowel vers als diepvries is mogelijk)
deeg
- hak de koekjes en amandelnoten fijn in een keukenmachine
- voeg hierbij de boter en kneed het geheel tot een samenhangende massa
- bekleed de bakvorm met bakpapier, waarna het deeg hierin wordt uitgespreid
- zorg dat het deeg egaal wordt verdeeld en druk het deeg goed aan
- laat de taartbodem even opstijven in de koelkast
- meng de platte kaas met de ricotta en de zure room
- voeg hierbij de eieren en de suikers en meng goed
- los het maïszetmeel op met een scheutje water en voeg dit toe aan het kaasmengsel
- rasp de schil van de limoen in de vulling en voeg alsook het geperste limoensap toe aan het geheel
- bedekt de taartbodem met een aantal bosvruchten
- stort hierover de kaasvulling
- verdeel de rest van de bosvruchten over het oppervlak van de taart
- bak de taart gedurende 70-80 minuten op 150°C
- het midden van de taart mag nog zacht zijn wanneer ze uit de oven komt (er zit nog wat beweging in de taart bij schudden)
- de taart dient vervolgens minstens 2 uur af te koelen (waardoor ze ook steviger wordt)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten