zaterdag 4 oktober 2014

Bosvruchtentaart

Ik categoriseer deze taart wel onder kaastaart, maar eigenlijk is dit geen gewone kaastaart. Maar wel met kaas en een soort van kruimeldeeg, vandaar mijn keuze.

Voor een taart van 22 cm doorsnede:
deeg
  • 125 g petit-beurre koekjes
  • 125 g amandelen
  • 125 g boter
vulling
  • 250 g ricotta
  • 250 g platte kaas
  • 2 dl zure room
  • 3 eieren
  • 100 g suiker
  • 15 g maïszetmeel
  • 40 g vanillesuiker
  • 1 limoen
  • 300 g bosvruchten (zowel vers als diepvries is mogelijk)
Werkwijze
deeg
  • hak de koekjes en amandelnoten fijn in een keukenmachine
  • voeg hierbij de boter en kneed het geheel tot een samenhangende massa
  • bekleed de bakvorm met bakpapier, waarna het deeg hierin wordt uitgespreid
  • zorg dat het deeg egaal wordt verdeeld en druk het deeg goed aan
  • laat de taartbodem even opstijven in de koelkast
vulling
  • meng de platte kaas met de ricotta en de zure room
  • voeg hierbij de eieren en de suikers en meng goed
  • los het maïszetmeel op met een scheutje water en voeg dit toe aan het kaasmengsel
  • rasp de schil van de limoen in de vulling en voeg alsook het geperste limoensap toe aan het geheel
afwerking
  • bedekt de taartbodem met een aantal bosvruchten
  • stort hierover de kaasvulling
  • verdeel de rest van de bosvruchten over het oppervlak van de taart
  • bak de taart gedurende 70-80 minuten op 150°C
  • het midden van de taart mag nog zacht zijn wanneer ze uit de oven komt (er zit nog wat beweging in de taart bij schudden)
  • de taart dient vervolgens minstens 2 uur af te koelen (waardoor ze ook steviger wordt)
Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten