zondag 31 augustus 2014

Bosbessenmuffins

Omdat deze muffins gemaakt worden met iets minder voor de handliggende ingrediënten, vond ik deze wel eens het proberen waard. In het oorspronkelijke recept wordt gebruik gemaakt van 'piment', dit is blijkbaar een soort kruid dat ik alvast niet in huis heb. Ik heb het daarom vervangen door wat kruidnagel en kaneel.

Voor 12 stuks:
  • 230 g zelfrijzende bloem
  • snuifje zout
  • 1/2 theelepel kaneel + 1/2 theelepel gemalen kruidnagel (ofwel 1 theelepel piment)
  • 100 g kristalsuiker + 15 g vanillesuiker
  • 3 eiwitten
  • 70 g margarine
  • 200 g magere yoghurt (je kan ook bosbessenyoghurt gebruiken)
  • 90 g bosbessen
De oven wordt op 190°C voorverwarmd. De bloem wordt gemengd met het zout, de suiker, de margarine, de yoghurt en de bosbessen. De eiwitten worden stijfgeklopt en onder het mengsel gespateld. Het deeg wordt verdeeld over 12 papieren bakvormpjes die in de muffinvorm werden geplaatst. Eventueel kan er bovenop de muffins nog wat suiker worden gestrooid. De muffins worden gedurende 20 à 25 minuten gebakken (ze dienen goudbruin te zijn van kleur, maar mogen niet te droog gebakken worden).
Ze kunnen zowel warm als koud worden opgesmikkeld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten