donderdag 4 september 2014

Bretoense appeltaart



Als je snel een lekkere appeltaart wil maken, dan is dit het ideale recept! Er is niet veel werk aan, je hebt geen moeilijk vindbare ingrediënten nodig en ze is lekker, heel lekker!

Voor een taart met doorsnede van ongeveer 28 cm (afhankelijk van de grootte van het vel bladerdeeg):
  • 1 vel bladerdeeg (hetgeen je vindt in elke supermarkt)
  • 3 grote appels 
  • 175 g kristalsuiker
  • 10 g vanillesuiker
  •  60 g gesmolten of vloeibare boter
  • 35 g maïzena
  • 2 grote eieren
Een 5 stappenplan:
  1. Bekleed een taartvorm met de bladerdeeg 
  2. Was de appels,snijd deze in kleine stukjes (ze hoeven niet geschild te zijn = tijdsbesparend) en verspreid ze over het bladerdeegvel
  3. Meng de boter, de suikers, de maïzena en de eieren met elkaar tot een homogeen mengsel (dit kan het snelst gebeuren met kloppers)
  4. Giet het mengsel gelijkmatig over de appels en bak de taart in een voorverwarmde oven op 200°C gedurende 35 minuten
  5. Na het uit de oven halen, wordt de taart ingestreken met abrikozenconfituur en wanneer ze helemaal afgekoeld is, bestrooid met bloemsuiker
Een snelle verwerking van de aantredende appeloogst!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten