vrijdag 12 september 2014

Trio van witte chocolade, mascarpone en pistachenoten

Omdat deze combinatie onmogelijk kan mislukken, een zomers dessert voor ongeveer 6 porties.
Ingrediënten:
  • 250 g mascarpone
  • 250 g witte chocolade
  • 4 eieren
  • 50 g poedersuiker
  • 100 g pistachenoten (niet gezouten en ontveld)
Heel eenvoudig te maken:
  • Laat de chocolade au bain-marie smelten
  • Klop de eierdooiers, samen met de suiker en de mascarpone 
  • Meng hieronder de gesmolten chocolade alsook de helft van de gehakte pistachenoten
  • Klop de eiwitten tot sneeuw en spatel deze voorzichtig onder het beslag
  • Verdeel het mengsel over een zestal recipiënten en laat deze minstens 2 uur afkoelen in de koelkast
  • Werk eventueel af met de resterende hoeveelheid gehakte pistachenoten en enkele chocoladekrulletjes

Geen opmerkingen:

Een reactie posten