zaterdag 29 maart 2014

panna cotta met vanille en speculaas

Panna cotta met een vleugje speculaas. Zeer smakelijk! En er is ook niet veel werk aan...
Voor zes porties:
  • 6 dl slagroom
  • 1 vanillestokje
  • 60 g suiker
  • 2 gelatineblaadjes (12 g)
  • 4 speculaasjes (gestampt, met een vijzel)
  • 250 g speculaas (verkruimeld)
  • 150 g boter
  • speculaaspasta
Bereiding:
  • Week de gelatineblaadjes in koud water
  • Meng de room met de suiker, de gestampte speculaas en de doorgesneden vanillestok samen en breng aan de kook
  • Voeg de uitgelekte gelatine toe
  • Zeef het mengsel en verdeel deze over 6 recipiënten
  • Laat deze minimum 3 uur opstijven in de koelkast
  • Verbrokkel 250 g speculaas en meng deze met de gesmolten boter
  • Stort het geheel uit op een bakplaat en bak gedurende 10 minuten op 200°C
  • Laat de crumble afkoelen
Werk de opgestijfde panna cotta af met wat crumble en speculaaspasta en laat het smaken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten