zondag 9 maart 2014

Mooie-ogentaart

Bij taarten met speciale ingrediënten, kan je mensen enkel overtuigen door ze te laten proeven. Deze taart werd in eerste instantie raar gevonden, er werden neuzen opgetrokken en de wenkbrauwen gefronst. Totdat de taart werd onderworpen aan een grondige smaaktest en bijhorende keuring. Resultaat: meer dan goedgekeurd! 

Ze heeft een bijzondere, kruidige smaak, maar is evenwel zoet en fris (vooral de topping dan). Het is een taart waarmee je eens bijzonder uit de hoek kan komen.
Ingrediënten:
Taart
  • 175 g bloem
  • 2 afgestreken koffielepels bakpoeder
  • 1 koffielepel gemalen kaneel
  • 1 theelepel gemalen kruidnagel
  • 1 theelepel geraspte nootmuskaat
  • 200 g lichtbruine suiker (cassonade)
  • 150 ml zonnebloemolie
  • 2 eieren
  • 150-200 g geraspte wortelen
  • 75 g fijngehakte walnoten
Topping
  • 200 g zachte roomkaas
  • 100 g zachte boter
  • 125 g bloemsuiker
  • 2 koffielepels citroensap
  • indien gewenst: zeste van citroen
De taart kan worden op gebouwd uit 2 schijven (20 cm doorsnede) met daartussen en bovenaan de topping. Ofwel 1 schijf van bijvoorbeeld 24 cm doorsnede met slechts 1 laag topping.

Bereiding: 
  • Meng de bloem met het bakpoeder en de specerijen
  • Meng de suiker samen met de olie en de eieren en klop tot een glad beslag (handigste in een keukenrobot)
  • Roer de fijngeraspte wortelen en de fijngehakte walnoten door het beslag
  • Voeg ook het bloemmengsel toe
  • Stort het beslag uit in de (beboterde en bebloemde ) springvorm(en) (2 springvormen zijn handig wanneer 2 schijven gewenst zijn)
  • Bak de taart gedurende 25 minuten op 180°C
  • Laat goed afkoelen
  • Klop de boter zeer smeuïg en meng hieronder de roomkaas, het citroensap en de bloemsuiker (je kan ook gebruik maken van room ipv kaas, zonder de boter) tot een soepele en egale massa
  • Verdeel, zoals gewenst, deze topping over de taart
Geniet van de lekkere combinatie aan smaken!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten