Naargelang van de bakvorm (rond, rechthoekig, ... ) verschilt ook de baktijd van deze cake. Dit recept is voor een ronde taartvorm (doorsnede 20 cm en 4 cm hoog).
Ingrediënten:
- 90 g fondantchocolade
- 120 g boter
- 150 g suiker
- 3 eieren
- 60 g bloem
- 60 g zelfrijzende bloem
- 60 g fijngehakte walnoten
- 1,5 g zout
- Chocolade smelten
- Boter romig kloppen, eieren en suiker hieronder mengen tot een luchtig beslag
- Gesmolten chocolade aan het geheel toevoegen
- Bloem, zelfrijzende bloem en zout toevoegen, samen met de helft van de fijngehakte walnoten
- Het beslag uitstorten in een beboterde en bebloemde taartvorm
- De andere helft van de fijngehakte noten over het beslag strooien
- Cake bakken op 175°C gedurende 40 - 45 minuten (bij een grotere diameter, minder lang bakken)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten