zondag 2 maart 2014

chocolade-notencake

De combinatie chocolade en walnoten kan niet slecht zijn, dacht ik. Deze luchtige cake bewijst dat ook. Niets speciaal, gewoon lekker.
Naargelang van de bakvorm (rond, rechthoekig, ... ) verschilt ook de baktijd van deze cake. Dit recept is voor een ronde taartvorm (doorsnede 20 cm en 4 cm hoog).

Ingrediënten:
  • 90 g fondantchocolade
  • 120 g boter
  • 150 g suiker
  • 3 eieren
  • 60 g bloem
  • 60 g zelfrijzende bloem
  • 60 g fijngehakte walnoten
  • 1,5 g zout
Werkwijze:
  • Chocolade smelten
  • Boter romig kloppen, eieren en suiker hieronder mengen tot een luchtig beslag
  • Gesmolten chocolade aan het geheel toevoegen
  • Bloem, zelfrijzende bloem en zout toevoegen, samen met de helft van de fijngehakte walnoten
  • Het beslag uitstorten in een beboterde en bebloemde taartvorm
  • De andere helft van de fijngehakte noten over het beslag strooien
  • Cake bakken op 175°C gedurende 40 - 45 minuten (bij een grotere diameter, minder lang bakken)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten