zondag 1 december 2013

Speculaasbrood

Onder de categorie: ik-vond-wat-in-mijn-schoentje-en-ik-weet-niet-wat-ermee-gedaan.
Maar wie geen ervaring heeft met broodbakken, kan beter eerst een ander brood proberen. Echt gemakkelijk werkt dit broodje niet mee...
 Voor 2 (grote) broden:
  • 2 eieren
  • 3 eetlepels olie
  • 420 g tarwebloem
  • 1 theelepel kaneel
  • 150 g gemalen speculaas
  • 20 g verse gist
  • 3 dl melk
  • amandelschilfers
Bereiding:
  • maak een gistdeeg (melk, bloem, gist en eieren mengen, daarna olie, kaneel en speculaas toevoegen, kneed 11 minuten met de keukenrobot op stand 1 of 20 minuten met de hand)
  • het deeg is zeer kleverig, voeg desnoods nog een lepel bloem toe, om het deeg verwerkbaar te maken
  • laat 60 minuten rijzen
  • sla het deeg door en vorm 2 broden (goed opbollen)
  • breng de deegstukken in hun bakvorm (beboterd of met bakpapier bekleed) (2 aparte kleine cakevormen bijvoorbeeld)
  • laat rijzen voor 40 minuten
  • strijk het brood in met wat water en strooi hierover de amandelschilfers
  • bak op 180°C gedurende 30 minuten
  • laat afkoelen op een rooster
  • Bedank Sinterklaas voor de lekkere speculaas!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten