Maar wie geen ervaring heeft met broodbakken, kan beter eerst een ander brood proberen. Echt gemakkelijk werkt dit broodje niet mee...
Voor 2 (grote) broden:
- 2 eieren
- 3 eetlepels olie
- 420 g tarwebloem
- 1 theelepel kaneel
- 150 g gemalen speculaas
- 20 g verse gist
- 3 dl melk
- amandelschilfers
- maak een gistdeeg (melk, bloem, gist en eieren mengen, daarna olie, kaneel en speculaas toevoegen, kneed 11 minuten met de keukenrobot op stand 1 of 20 minuten met de hand)
- het deeg is zeer kleverig, voeg desnoods nog een lepel bloem toe, om het deeg verwerkbaar te maken
- laat 60 minuten rijzen
- sla het deeg door en vorm 2 broden (goed opbollen)
- breng de deegstukken in hun bakvorm (beboterd of met bakpapier bekleed) (2 aparte kleine cakevormen bijvoorbeeld)
- laat rijzen voor 40 minuten
- strijk het brood in met wat water en strooi hierover de amandelschilfers
- bak op 180°C gedurende 30 minuten
- laat afkoelen op een rooster
- Bedank Sinterklaas voor de lekkere speculaas!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten