vrijdag 27 december 2013

Speciaal appeltaartje met blauwe bessen

Het kostte wat meer moeite en nog wat meer opzoekwerk, maar het is gelukt! Een taartje zonder ei, gluten, suiker en lactose.

Voor 4 schattige taartjes:
Bodem
  • 125 g dadels
  • 50 g amandelpoeder
  • snuifje zout
  • dit is een zeer smeuïge bodem, indien een drogere bodem gewenst is, gebruik 50 g dadels en 125 g amandelpoeder
Vulling
  • 50 g amandelpoeder
  • 50 g geweekte rozijnen (in water)
  • 100 g blauwe bessen
  • 1 kleine appel
  • 1 theelepel kaneel
  • 2 eetlepels kokosolie
  • 4 eetlepels water
Bereiding:
  • Verwarm de oven voor op 200 °C
  • Voor de bodem breng je de (reeds grof versneden) dadels samen met het amandelpoeder en het zout in een cutter/blender zodat deze versneden en gemengd worden
  • Vet de vormpjes in en bekleed deze met bakpapier (of gebruik cupcakepapiertjes)
  • Verdeel het dadelmengsel over de 4 vormpjes en druk goed aan (handige tip: gebruik voor het aandrukken van de bodem een glas)
  • Smelt de kokosolie op een laag vuurtje
  • Snij de geschilde appel in fijne stukjes
  • Meng alle ingrediënten met de gesmolten olie
  • Verdeel het mengsel over de vormpjes
  • Bak op 200°C voor 15-20 minuten
Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten