zondag 29 december 2013

Frambozenbavarois zonder suiker en lactose

Een gewone bavarois, met iets minder klassieke ingrediënten, moet kunnen.
Voor 6 grotere porties:
  • 190 g diepvriesframbozen
  • 6 g gelatine
  • 1,75 dl soja slagroom (lactosevrij)
  • 4,7 g stevia ter vervanging van 75 g suiker (dit is afhankelijk per steviaproduct, de concentraties verschillen per producent, vandaar moet telkens gekeken worden op de verpakking hoeveel stevia er nodig is om 75 g suiker te vervangen)
De bavarois:
  • Mix de ontdooide frambozen (ik zeef deze nooit, omdat ik de pitjes niet vind storen. Wanneer je deze wel wil zeven, neem 75 g meer frambozen)
  • Week de gelatine in koud water
  • Warm wat frambozenpuree op en laat de gelatine hierin smelten
  • Voeg dit bij de koude puree en meng goed
  • Plaats dit in de koelkast en laat geleren
  • Klop de sojaroom samen met de stevia stevig op
  • Spatel de room onder de geleerde massa
  • Verdeel de massa over verschillende recipiënten en decoreer met bijvoorbeeld frambozen
  • Zet de porties opnieuw in de koelkast of bewaar deze porties eventueel in de diepvries

2 opmerkingen:

  1. uitgetest en perfect bevonden door mijn dochter met ei- en melkintolerantie.
    Eindelijk eens een dessertje dat ze kan eten en bovendien nog echt lekker is

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het doet me bijzonder veel deugd dat te mogen vernemen!

      Verwijderen