Voor 6 grotere porties:
- 190 g diepvriesframbozen
- 6 g gelatine
- 1,75 dl soja slagroom (lactosevrij)
- 4,7 g stevia ter vervanging van 75 g suiker (dit is afhankelijk per steviaproduct, de concentraties verschillen per producent, vandaar moet telkens gekeken worden op de verpakking hoeveel stevia er nodig is om 75 g suiker te vervangen)
- Mix de ontdooide frambozen (ik zeef deze nooit, omdat ik de pitjes niet vind storen. Wanneer je deze wel wil zeven, neem 75 g meer frambozen)
- Week de gelatine in koud water
- Warm wat frambozenpuree op en laat de gelatine hierin smelten
- Voeg dit bij de koude puree en meng goed
- Plaats dit in de koelkast en laat geleren
- Klop de sojaroom samen met de stevia stevig op
- Spatel de room onder de geleerde massa
- Verdeel de massa over verschillende recipiënten en decoreer met bijvoorbeeld frambozen
- Zet de porties opnieuw in de koelkast of bewaar deze porties eventueel in de diepvries
uitgetest en perfect bevonden door mijn dochter met ei- en melkintolerantie.
BeantwoordenVerwijderenEindelijk eens een dessertje dat ze kan eten en bovendien nog echt lekker is
Het doet me bijzonder veel deugd dat te mogen vernemen!
Verwijderen