misschien zijn ze een heel klein beetje misvormd, maar dat proef je niet! |
- 45 g boter
- 40 g bloemsuiker
- 1 eierdooier
- 70 g amandelpoeder
- amandelaroma
- 180 g speculaas + 10 g boter
- amandelschilfers
- klop de boter romig samen met de bloemsuiker
- voeg de eierdooier toe en meng goed
- voeg ook de amandelpoeder en het amandelaroma toe, maak er een mooi geheel van
- mix/hak de speculaas tot poeder en meng dit onder de 10 gram boter (zodat deze goed aan elkaar kan plakken)
- beboter en bebloem een bakvorm (in het genre van 'cupcake/muffin'vorm) in
- breng per koekje een goede eetlepel speculaaspoeder in de bakvorm en druk aan (met de onderkant van een glas bijvoorbeeld)
- breng evenzeer een goede eetlepel amandelmassa op deze speculaasbodem (echt mooi hoeft dit niet uitgespreid te worden, aangezien dit zal vervloeien in de oven)
- werk af met wat amandelschilfers
- bak 10 minuutjes op 180°C (of tot wanneer ze goudbruin kleuren)
- laat afkoelen
- eet ze allemaal op!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten