zondag 15 december 2013

Speculaas-amandel koekjes

Iets willen bakken en dan blijkt dat je een bepaald ingrediënt niet in huis hebt, maar je zit al halfweg het recept... Aan weggooien doe ik niet mee, wel aan creatief oplossingen bedenken. Zo is dit koekje toch wel goed gelukt, vind ik.
misschien zijn ze een heel klein beetje misvormd, maar dat proef je niet!
Voor 10 koekjes:
  • 45 g boter
  • 40 g bloemsuiker
  • 1 eierdooier
  • 70 g amandelpoeder
  • amandelaroma
  • 180 g speculaas + 10 g boter
  • amandelschilfers
 In enkele stappen:
  • klop de boter romig samen met de bloemsuiker
  • voeg de eierdooier toe en meng goed
  • voeg ook de amandelpoeder en het amandelaroma toe, maak er een mooi geheel van
  • mix/hak de speculaas tot poeder en meng dit onder de 10 gram boter (zodat deze goed aan elkaar kan plakken)
  • beboter en bebloem een bakvorm (in het genre van 'cupcake/muffin'vorm)  in
  • breng per koekje een goede eetlepel speculaaspoeder in de bakvorm en druk aan (met de onderkant van een glas bijvoorbeeld)
  • breng evenzeer een goede eetlepel amandelmassa op deze speculaasbodem (echt mooi hoeft dit niet uitgespreid te worden, aangezien dit zal vervloeien in de oven)
  • werk af met wat amandelschilfers
  • bak 10 minuutjes op 180°C (of tot wanneer ze goudbruin kleuren)
  • laat afkoelen
  • eet ze allemaal op!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten