Voor 12 taartjes (cupcakevorm):
- 60 g boter op kamertemperatuur
- 90 g bloemsuiker
- 1 ei
- 1 rijpe banaan
- 50 g yoghurt
- 175 g zelfrijzende bloem
- 85 g walnoten, fijngehakt
- 1 g zout
- Klop de boter romig
- Voeg hierbij de bloemsuiker en het zout en klop tot het beslag wit ziet (dit kan even duren)
- Meng er voorzichtig het ei onder (dit geeft een kabbelige massa)
- Plet de banaan tot moes, meng met de yoghurt en voeg dit tot aan het eimengsel
- Voeg ook de bloem en de gehakte noten toe en roer tot een homogeen beslag
- Vul de (beboterde en bebloemde) vormpjes (niet te vol, 1 eetlepel per vormpje)
- Bak 20 minuten op in een oven van 170°C
- Laat afkoelen en decoreer met bloemsuiker of cacao.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten