donderdag 16 januari 2014

Bananennotencakejes

Het is een eenvoudig cakeje, maar het zijn de smaken die het zo speciaal maken. Het is wel eerder een tussendoortje dan een dessert.

Voor 12 taartjes (cupcakevorm):
  • 60 g boter op kamertemperatuur
  • 90 g bloemsuiker
  • 1 ei
  • 1 rijpe banaan
  • 50 g yoghurt
  • 175 g zelfrijzende bloem
  • 85 g walnoten, fijngehakt
  • 1 g zout
Zo maakt u het:
  • Klop de boter romig
  • Voeg hierbij de bloemsuiker en het zout en klop tot het beslag wit ziet (dit kan even duren)
  • Meng er voorzichtig het ei onder (dit geeft een kabbelige massa)
  • Plet de banaan tot moes, meng met de yoghurt en voeg dit tot aan het eimengsel
  • Voeg ook de bloem en de gehakte noten toe en roer tot een homogeen beslag
  • Vul de (beboterde en bebloemde) vormpjes (niet te vol, 1 eetlepel per vormpje)
  • Bak 20 minuten op in een oven van 170°C
  • Laat afkoelen en decoreer met bloemsuiker of cacao.
 Het proeft een beetje als broodpudding, maar ook weer niet... Probeer het vooral zelf eens!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten