zaterdag 25 januari 2014

Coeur de palmier

Koekjes met liefde gemaakt, en ook met bladerdeeg en suiker.
Voor 12 gesuikerde hartjes:
  • een rechthoekig vel bladerdeeg, 1 mm dik (stel dat dat in de supermarkt rond is, kan je het samenvouwen en uitrollen tot een rechthoek)
  • 1 losgeklopt ei
  • 100 g vanillesuiker
Zo maakt u ze met liefde;
  • Leg de rechthoek bladerdeeg in de lengte op het werkblad
  • Strijk het bladerdeegvel in met losgeklopt ei en bestrooi rijkelijk met vanillesuiker (zo'n 50 g)
  • Vouw de beide uiteinden 3 cm naar binnen toe, bestrijk deze ook met ei en bestrooi terug met suiker
  • Herhaal deze handeling nog eens en bestrijk nogmaals met ei en suiker alvorens de stroken op elkaar te plaatsen
  • Doreer ook de buitenkant van het bladerdeeg en strooi hierover de laatste suiker
  • Snij met een scherp met plakjes van 1 cm dik en plaats de stukjes op een met bakpapier beklede bakplaat, met de gesneden kant naar boven
  • Bak gedurende 20 minuten op 200°C
  • Eventueel de koekjes halverwege de baktijd eens draaien, zodat beide kanten mooi bruin worden (opgepast voor de warme suiker!)
  • Laat afkoelen met een handdoek over de koekjes
En nu smakelijk en met liefde opeten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten