Voor 12 gesuikerde hartjes:
- een rechthoekig vel bladerdeeg, 1 mm dik (stel dat dat in de supermarkt rond is, kan je het samenvouwen en uitrollen tot een rechthoek)
- 1 losgeklopt ei
- 100 g vanillesuiker
- Leg de rechthoek bladerdeeg in de lengte op het werkblad
- Strijk het bladerdeegvel in met losgeklopt ei en bestrooi rijkelijk met vanillesuiker (zo'n 50 g)
- Vouw de beide uiteinden 3 cm naar binnen toe, bestrijk deze ook met ei en bestrooi terug met suiker
- Herhaal deze handeling nog eens en bestrijk nogmaals met ei en suiker alvorens de stroken op elkaar te plaatsen
- Doreer ook de buitenkant van het bladerdeeg en strooi hierover de laatste suiker
- Snij met een scherp met plakjes van 1 cm dik en plaats de stukjes op een met bakpapier beklede bakplaat, met de gesneden kant naar boven
- Bak gedurende 20 minuten op 200°C
- Eventueel de koekjes halverwege de baktijd eens draaien, zodat beide kanten mooi bruin worden (opgepast voor de warme suiker!)
- Laat afkoelen met een handdoek over de koekjes
Geen opmerkingen:
Een reactie posten