Zanddeeg
- 250 g bloem
- 125 g boter
- 90 g suiker
- 1 ei
- een snuifje zout
- eventueel een vanillestokje
Vulling
- 4 eieren
- 200 g suiker
- vanillestokje
- 80 g bloem
- 80 g boter
- 2 dl melk
- 500 g platte kaas
- kopje sterke koffie
Voor de kaastaart wordt eerst een zanddeeg gemaakt (boter mengen met suiker en zout, ei toevoegen, bloem toevoegen en kneden tot een deeg). Het deeg even laten harden in de koelkast, uitrollen en het beboterde en bebloemde bakblik hiermee bekleden.
Voor de vulling wordt het merg van de vanillestok, de vanillestok zelf, de melk en de boter opgewarmd (zonder te koken), ook de koffie wordt hier aan toegevoegd. De eierdooiers worden samen met de suiker tot een witte massa geklopt waarna ook de bloem wordt toegevoegd. De warme melk wordt toegevoegd aan het eiermengsel (vergeet de vanillestok niet te verwijderen!) en het geheel wordt koud geklopt (roeren tot de massa koud/lauw aanvoelt). De platte kaas wordt aan het mengsel toegevoegd en goed gemengd. Vervolgens wordt ook het stijfgeklopt eiwit voorzichtig onder de massa gespateld, voor een luchtig beslag. De vulling wordt in de taartvorm gegoten en de taart wordt gebakken op 180°C gedurende 1 uur (dit kan ook veel langer zijn, controleer met een satéstokje, er mag geen vulling meer aan het stokje blijven plakken. Hier duurde dat 1u45... Om een te bruine korst te vermijden, kan je best aluminiumfolie over de taart leggen tijdens het bakken). Belangrijk is dat de taart volledig is afgekoeld alvorens ze wordt ontdaan van de vorm.
Say cheeeeeese!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten