zondag 16 februari 2014

yoghurtbrood

Het brood zelf smaakt ietsje zuurder, maar daarom niet slechter. Gewoon een beetje een andere broodsmaak met een even krokante korst. Misschien kan ik volgende keer gesuikerde yoghurt gebruiken? Alhoewel de smaak me wel bevalt, maar anderen misschien niet...
Voor 2 broden van 400 g:
  • 100 g tarwevolkorenmeel
  • 350 g tarwebloem
  • 8 g zout
  • 20 g gist
  • 330 g yoghurt
Bereiding:
  • Meng de gist met de yoghurt tot een homogeen beslag
  • Voeg hierbij de rest van de ingrediënten en kneed tot een homogeen deeg (ongeveer 10 minuten)
  • Laat 40 minuten rijzen
  • Verdeel het deeg in 2 stukken van 400 g en bol op
  • Leg deze deegstukken op een met bakpapier beklede bakplaat en laat nog eens 60 minuten rijzen
  • Bestuif de deegstukken met wat bloem en maak 4 sneetjes met een zeer scherp mes in het deeg
  • Laat nog 15 minuten narijzen
  • Bak gedurende 25 minuten op 220°C, dalend naar 200°C (halverwege de baktijd)
Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten