zaterdag 22 februari 2014

Bon-ami appeltaart



Ofwel appeltaart voor (bij) goede vrienden. Een zoete, knapperige maar ook smeuïge en frisse versnapering voor bij de koffieklets waarbij honderduit kan gebabbeld worden.

Voor een taartje van 20 cm doorsnede:
Deeg
  • 90 g bloem
  • 30 g boter
  • 30 g koude verse melk
  • 20 g ei
  • 4 g gist
  • 1 g suiker
  • 1 g zout
Vulling
  • 80 g room
  • 10 g eierdooier
  • 40 g bloemsuiker
  • 100 g streuzel ( voor 135 g: 20 g boter, 80 g suiker, 1 g kaneel, 20 g amandelpoeder en 15 g bloem. De boter zacht maken in een kom en alle ingrediënten er ondermengen tot een kruimelig deeg, te bewaren in de diepvries)
  • 3 appels
  • losgeklopt ei
De iets specialere appeltaart wordt als volgt bereid:
Deeg
  • gist verkruimelen en mengen met de melk
  • bloem, ei, suiker, zout en boter ondermengen
  • kneden tot een egaal deeg (6-8 minuten)
  • deegbol 5 minuten laten rusten
  • deeg uitrollen (24 cm doorsnede) en hiermee een beboterde en bebloemde bakvorm bekleden
  • de boord met duimen wat omhoog duwen en de rand van het deeg inwrijven met losgeklopt ei
Vulling
  • appels schillen, in stukjes snijden en verdelen op de taartbodem
  • vulling maken door de eidooier met de suiker en de room te mengen
  • deze vulling over de appels gieten en hierna bestrooien met streuzel
Taart bakken op 200°C gedurende 25-30 minuten.

Ohja, ze ruikt echt heerlijk! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten