Een gezonder tussendoortje, een lekkere afwisseling, eenvoudig om te maken.
Wat heb je nodig?
- 250 g noten en/of zadenmengeling (hazelnoten, walnoten, pistachenoten, amandelen, sesamzaad, pijnboompitten, zonnebloempitten, pompoenpitten, lijnzaad, ...)
- 30 g tahin (dit is een pasta van sesamzaad)
- 60 g vloeibare honing of 60 g dadelstroop
- Hak de noten/zaden grof en doe deze in een kom
- Breng de honing samen met de tahin op een zacht vuurtje aan de kook
- Wanneer het mengsel kookt, giet deze over de stukjes noten en zaden en meng zeer goed
- Stort de massa uit op een met bakpapier beklede bakplaat
- Druk zeer goed aan tot een vaste koek
- Bak de koek gedurende 12-15 minuten op 160°C (of tot wanneer de randen bruin kleuren)
- Laat afkoelen
- Zet in de koelkast om nog beter op te stijven
- Snij repen van de koek en zie hier, zelfgemaakte notenrepen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten