zondag 24 november 2013

Notenrepen


Een gezonder tussendoortje, een lekkere afwisseling, eenvoudig om te maken.
 Wat heb je nodig?
  • 250 g noten en/of zadenmengeling (hazelnoten, walnoten, pistachenoten, amandelen, sesamzaad, pijnboompitten, zonnebloempitten, pompoenpitten, lijnzaad, ...)
  • 30 g tahin (dit is een pasta van sesamzaad)
  • 60 g vloeibare honing of 60 g dadelstroop
Hoe maak je het?
  • Hak de noten/zaden grof en doe deze in een kom
  • Breng de honing samen met de tahin op een zacht vuurtje aan de kook
  • Wanneer het mengsel kookt, giet deze over de stukjes noten en zaden en meng zeer goed
  • Stort de massa uit op een met bakpapier beklede bakplaat
  • Druk zeer goed aan tot een vaste koek
  • Bak de koek gedurende 12-15 minuten op 160°C (of tot wanneer de randen bruin kleuren)
  • Laat afkoelen 
  • Zet in de koelkast om nog beter op te stijven
  • Snij repen van de koek en zie hier, zelfgemaakte notenrepen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten