Ingrediënten:
cake
- 250 g malse boter
- 200 g suiker
- 50 g vanillesuiker
- 250 g zelfrijzende bloem
- 4 eieren
- 100 g malse boter
- 200 g bloemsuiker
- 2 koffielepels oploskoffie (naar eigen smaak)
- scheutje kokend water
- 50 g suiker
- scheutje water
- 20 walnoten (grof gehakt)
cake
- vermals de boter en doe hierbij de suiker
- voeg één voor één de eieren toe, waarna ook de bloem wordt toegevoegd
- meng alles tot een homogeen beslag
- breng het beslag in een beboterde en bebloemde ronde springvorm
- bak de cake gedurende 25 minuten op 175°C in een voorverwarmde oven
- laat afkoelen en snijdt de cake in twee schijven met een broodmes
- vermals de boter en meng hieronder de suiker
- los de oploskoffie op in een klein scheutje kokend water
- voeg het koffieconcentraat aan het botermengsel en meng goed zodat een smeuïge en egale crème ontstaat
- laat de crème opstijven in de koelkast
- laat suiker karameliseren: breng de suiker in een pan met een scheut water en laat opwarmen (niet roeren, gewoon laten opwarmen)
- wanneer de stroop een goudbruine kleur krijgt, worden de gehakte walnoten even mee 'gebakken' in de pan
- even roeren en het geheel uitstorten op een bakmatje om te laten afkoelen
- wanneer de massa is afgekoeld, wordt het best in kleinere stukjes verbrokkeld
- op de onderste schijf cake wordt een laagje mokkavulling aangebracht en mooi uitgesmeerd
- eventueel wat fijngehakte walnoten erop strooien
- de bovenste schijf er opleggen en ook bedekken met een fijn laagje mokkacrème
- hierover de brokjes gekarameliseerde walnoten verdelen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten