- 250 g tarwebloem
- 10 g verse gist
- 5 g zout
- 15 g boter
- 150 g zeer koud water
- 20 g olijfolie
- strooimengsel: 50 g rijstgriesmeel + 50 g tarwebloem
- maak een gistdeeg (eerst tarwebloem, gist en water mengen, daarna zout, boter en olijfolie)
- wrijf een pyrexschotel in met olijfolie en leg de rechthoekige deegmassa erin, dek af met plastiek
- laat ofwel 1 uur rijzen ofwel 12 uur rusten in de koelkast (dit laatste zorgt voor meer smaakvorming)
- bestrooi het werkvlak met het strooimengsel
- rol het deeg hierin uit tot 2 cm dikte (behoud de rechthoekige vorm)
- snijdt de rechthoek overlangs in 2 langwerpige delen
- draai de deeglappen om en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat
- laat rijzen gedurende 30 tot 40 minuten
- verwarm de oven voor op 240°C, wanneer het brood in de oven moet, wrodt de temperatuur terug gedraaid naar 180°C, bak gedurende 20 tot 25 minuten
- Laat het smaken!
Ja, de rechthoekige vorm kon beter, maar dat doet gelukkig niets af van de smaak. |
Geen opmerkingen:
Een reactie posten