zondag 27 oktober 2013

Ciabatta

Voor 2 knapperige broden:
  • 250 g tarwebloem
  • 10 g verse gist
  • 5 g zout
  • 15 g boter
  • 150 g zeer koud water
  • 20 g olijfolie
  • strooimengsel: 50 g rijstgriesmeel + 50 g tarwebloem
als volgt:
  • maak een gistdeeg (eerst tarwebloem, gist en water mengen, daarna zout, boter en olijfolie)
  • wrijf een pyrexschotel in met olijfolie en leg de rechthoekige deegmassa erin, dek af met plastiek
  • laat ofwel 1 uur rijzen ofwel 12 uur rusten in de koelkast (dit laatste zorgt voor meer smaakvorming)
  • bestrooi het werkvlak met het strooimengsel
  • rol het deeg hierin uit tot 2 cm dikte (behoud de rechthoekige vorm)
  • snijdt de rechthoek overlangs in 2 langwerpige delen
  • draai de deeglappen om en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat
  • laat rijzen gedurende 30 tot 40 minuten
  • verwarm de oven voor op 240°C, wanneer het brood in de oven moet, wrodt de temperatuur terug gedraaid naar 180°C, bak gedurende 20 tot 25 minuten
  • Laat het smaken!
Ja, de rechthoekige vorm kon beter, maar dat doet gelukkig niets af van de smaak.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten