zaterdag 12 oktober 2013

Sigaren

Oftewel, koekjes voor bij de koffie. Want bij een lekkere koffie hoort een lekker koekje.
Alleen zijn deze niet zo eenvoudig om tot de juiste vorm te krijgen, vooral hittebestendige handen, geduld en oefening zijn van belang. Maar alles kan je leren, dus ook sigaren maken.

Ingrediënten
  • 115 g malse boter
  • 125 g bloemsuiker
  • 125 g eiwit (ongeveer het eiwit van 3 eieren, dooiers worden hier niet gebruikt)
  • 125 g bloem
  • 1 vanillestokje
Bereiding
  • meng de malse boter met de suiker
  • meng het (niet opgeklopt!) eiwit onder het beslag
  • zeef de bloem door het beslag en meng goed
  • haal de zaadjes uit de vanillestok en meng ze onder het beslag
  • vul een spuitzak met het beslag en laat dit even opstijven in de koelkast
  • verwarm de oven voor op 200°C
  • spuit het beslag op een met bakpapier beklede bakplaat, 6 toefjes per plaat
  • wrijf met de bolle zijde van een lepel het beslag zeer dun uit tot een ovale vorm
  • bak deze beslagschijfjes 5 à 7 minuten (ze zijn klaar bij een lichtbruine kleur)
  • haal de koekjes uit de oven en rol ze onmiddellijk op tot sigaren, met de hand of met een hulpmiddel zoals een dik stokje
  • laat de koekjes afkoelen (ze worden nu hard) en bewaar ze in een afgesloten doos
Koffietijd!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten