Mueslikoekjes met chocolade
Voor 15 koekjes heb je nodig:
- 115 g rietsuiker
- 30 g honing
- 110 g boter
- 50 g melk
- 100 g patisseriebloem
- 115 g muesli (fijngemalen)
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 theelepel zout
- vanille-essence
- 200 g chocolade
Voor 15 koekjes ga je als volgt te werk:
- vermals de boter
- doe hierbij de honing, melk en vanille-essence
- meng alle droge ingrediënten: bloem, bakpoeder, fijngemalen muesli en zout
- voeg de droge ingrediënten toe aan het botermengsel en meng goed
- verwarm de oven voor op 180°C
- vorm de koekjes met 2 koffielepeltjes, en leg deze voldoende ver van elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat
- bak een dikke 5 minuten op 180°C (tot de randjes licht bruin kleuren)
- laat afkoelen
- smelt chocolade en bestrijk de vlakke kant van het koekje ermee, druk er een ander koekje tegenaan
- versier eventueel met de overschot van de chocolade
Njammie!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten