zondag 20 oktober 2013

Mueslikoekjes met chocolade

Voor 15 koekjes heb je nodig:
  • 115 g rietsuiker
  • 30 g honing
  • 110 g boter
  • 50 g melk
  • 100 g patisseriebloem
  • 115 g muesli (fijngemalen)
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel zout
  • vanille-essence
  • 200 g chocolade
Voor 15 koekjes ga je als volgt te werk:
  • vermals de boter
  • doe hierbij de honing, melk en vanille-essence
  • meng alle droge ingrediënten: bloem, bakpoeder, fijngemalen muesli en zout
  • voeg de droge ingrediënten toe aan het botermengsel en meng goed
  • verwarm de oven voor op 180°C
  • vorm de koekjes met 2 koffielepeltjes, en leg deze voldoende ver van elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat
  • bak een dikke 5 minuten op 180°C (tot de randjes licht bruin kleuren)
  • laat afkoelen
  • smelt chocolade en bestrijk de vlakke kant van het koekje ermee, druk er een ander koekje tegenaan
  • versier eventueel met de overschot van de chocolade
Njammie!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten