zaterdag 25 mei 2013

brésiliennekoekjes

Heel eenvoudig en snel klaar!
 Met:
  • 75 g boter
  • 35 g suiker
  • 9 g vanillesuiker
  • een snuifje zout
  • 120 g zelfrijzende bloem
  • 50 g brésilienne ( = 25 g suiker en 25 g amandelschilfers)
maak je deze koekjes als volgt:
  • maak brésilienne: laat de amandelschilfers met de suiker karameliseren in een pan, stort dit op een vlakke ondergrond en laat afkoelen waarna het wat fijngehakt wordt
  • klop de boter met suiker en het zout zeer romig.
  • meng de zelfrijzende bloem eronder en kneed tot een samenhangend deeg
  • voeg 20 g fijngemaakte brésiliennenootjes toe aan het deeg
  • vorm rollen van ongeveer 3 cm doorsnede
  • rol deze rollen in 30 g fijngehakte brésiliennenootjes en laat ze even afkoelen in de diepvries
  • snijd nu schijfjes van ongeveer 1 cm dik
  • schik ze op een met bakpapier beklede bakplaat
  • bak op 175°C gedurende 12 minuten
  • laat afkoelen (de koekjes zullen verharden wanneer ze aan het afkoelen zijn)
 Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten